Routes

Onze 7 beschikbare routes nemen je allen mee doorheen onze favoriete contreien. De streek waar we groot en sterk werden, de streek waar we fier op zijn. Beter gekend als de Brabantse Kouters, alwaar de wegen echt swingen en de mestgeur nimmer veraf is.

Wegritten

Puur asfaltplezier – enkele kasseitjes

60 km (1 bevoorrading)

Vanuit hometown Heffen scheuren we meteen Westwaarts. De oevers van de Zenne en Rupel geuren nog eventjes na alvorens we diep het Brabantse land induiken.

Na 31km mag u zich reeds verheugen op een welverdiende bevoorrading te Branst.

Het keerpunt is bereikt, maar de term ‘in vogelvlucht’ kent een Real’er helaas niet. Draaien en keren is jouw deel alvorens u aan het meest Oostelijke punt ons gezellig terras induikt.

90 km (2 bevoorradingen)

Wat meer in de tank vandaag? Deze rit combineert al het mooie van de 60km-rit met enkele omzwervingen via;

-De groene long die Buggenhout heet.

-De regio rond Merchtem, alwaar de macadamplaten vroeger blijkbaar verniet waren

De bevoorradingen zullen welgesmaakt worden na 31 en 62 kilometer.

120 km (2 bevoorradingen)

Echt in een kampioenenmood vandaag? Niet twijfelen, gewoon onze koninginnenrit rijden!

Daar waar het dialect ècht veranderd en er plots van die ultrakorte puncherklimmetjes verschijnen, daar moeten we zijn! Speciaal daarvoor trekken we door richting Herdersem.

Deze sterke Jannen en Jeaninnen mogen zich na 38 en 91 kilometer tegoed doen aan ‘banangen’ en ‘pomptekoek’.


Gravelritten

Knisperende steentjes – echte boerenmodder

45 km – geen bevoorrading

Vandaag opgestaan met lode benen of een zware kop? Gewoon zin om de wijde natuur in te trekken zonder jezelf daarbij in kramp hoeven te trappen? Ja dat kan, ook wij herkennen dit fenomeen en verwennen onze gasten graag met een sterk ingekorte gravelroute.

Let op, deze afstand bevat geen bevoorrading! Het voordeel daarentegen is dat je snel weer plaats kan nemen op ons terras.

60 km – 1 bevoorrading

Van onze eigen Heffense veldwegen, over glooiende single-tracks, tot echt heideland, dat is wat deze ongeprezen regio in petto heeft voor jou.

Toegegeven, de kans op vette modderpartijen is midden-juni eerder beperkt, maar blijf toch alert voor de littekens des winters. Hier leeft de grond nog echt!

Bevoorrading op 27km na het verlaten van de Branstse heide.

90 km (2 bevoorradingen)

Meer ontdekken van diezelfde regio? De 60km rit bedekken met een laagje puur gravelgoud? Dat kan met de 90km versie, die met enkele welgemikte lussen en uitwijkingen naar Merchtem + Steenhuffel geen enkele goddelijke strook links laat liggen.

Bevoorradingen na 34 en 71 kilometer.

120 km (2 bevoorradingen)

De kelk echt tot op de bodem ledigen? 5 à 6 uurtjes volop genieten? Kies dan voor de 120km versie die lekker diep naar ’t Zuiden trekt en je de schoonste vergezichten bezorgt. Dat, en een flinke portie hoogtemeters.

Kleine tip, tank maar lekker vol aan de 1e bevoorrading (34km), want de 2e (100km) laat wel even op zich wachten.

Geen nood, hierna is het opnieuw biljartvlak en voor je het weet prijkt onze Heffense kerktoren recht voor je uit.