Routes

Onze 7 beschikbare routes nemen je allen mee doorheen onze favoriete contreien. De streek waar we groot en sterk werden, de streek waar we fier op zijn. Beter gekend als de Brabantse Kouters, alwaar de wegen echt swingen en de mestgeur nimmer veraf is.

Hier kan je een beschrijving van onze routes vinden, alsook binnenkort een link naar de gpx-bestanden.

De Routes zijn niet afgepijld, kom dus zeker enkele dagen voor de start terug om de GPX te downloaden.

Wegritten

Puur asfaltplezier – enkele kasseitjes

60 km (1 bevoorrading)

Vanuit hometown Heffen scheuren we meteen richting het Zuiden. De oevers van de Zenne geuren nog eventjes na alvorens we diep het Brabantse land induiken.

Iets na halfweg koers en na het verteren van de grofste hoogtemeters kan u zich tegoed doen aan de bevoorrading.

Het keerpunt is bereikt, maar de term ‘in vogelvlucht’ kent een Real’er helaas niet. Draaien en keren is jouw deel alvorens u aan het meest Oostelijke punt ons gezellig terras induikt.

90 km (2 bevoorradingen)

Wat meer in de tank vandaag? Deze rit combineert al het mooie van de 60km-rit met enkele omzwervingen via;

-Extra hoogtemeters, hiervoor steken we ‘efkes den E fettig’ (E40) over richting Ternat

-De groene long die Buggenhout heet.

120 km (2 bevoorradingen)

Echt in een kampioenenmood vandaag? Niet twijfelen, gewoon onze koninginnenrit rijden!

Een atypisch koersprofiel waarbij de hoogtemeters in de eerste helft van het parcours worden afgewerkt. Hierna trekken we door richting de Rupel, de vlakke edoch kronkelende baantjes verwachten maar 1 iets van jou, buffelen!

Deze sterke Jannen en Jeaninnen mogen zich tweemaal tegoed doen aan ‘banangen’ en ‘pomptekoek’ aan onze bevoorradingen


Gravelritten

Knisperende steentjes – echte boerenmodder

45 km – geen bevoorrading

Vandaag opgestaan met lode benen of een zware kop? Gewoon zin om de wijde natuur in te trekken zonder jezelf daarbij in kramp hoeven te trappen? Ja dat kan, ook wij herkennen dit fenomeen en verwennen onze gasten graag met een sterk ingekorte gravelroute.

Let op, deze afstand bevat geen bevoorrading! Het voordeel daarentegen is dat je snel weer plaats kan nemen op ons terras.

60 km – 1 bevoorrading

Van onze eigen Heffense veldwegen, over glooiende single-tracks, tot echt heideland, dat is wat deze ongeprezen regio in petto heeft voor jou.

Toegegeven, de kans op vette modderpartijen is midden-juni eerder beperkt, maar blijf toch alert voor de littekens des winters. Hier leeft de grond nog echt!

90 km (2 bevoorradingen)

Meer ontdekken van diezelfde regio? De 60km rit bedekken met een laagje puur gravelgoud? Dat kan met de 90km versie, die met enkele welgemikte lussen en uitwijkingen rondom Kobbegem geen enkele goddelijke strook links laat liggen.

120 km (2 bevoorradingen)

De kelk echt tot op de bodem ledigen? 5 à 6 uurtjes volop genieten? Kies dan voor de 120km versie die lekker diep naar ’t Zuiden trekt en je de schoonste vergezichten bezorgt. Dat, en een flinke portie hoogtemeters.

Met deze route halen we echt alles uit Brabant, je zal wat blij zijn om de Heffense kerktoren terug in ’t vizier te krijgen.


Familietocht

Royaal genieten als een èchte Réal’er

28 km – geen bevoorrading

Nieuw in ons repertoire dit jaar, de familietocht! Deze 28 kilometer lange tocht is het ideale tijdsverdrijf voor het hele gezin.
De allerkleinsten mee in de bakfiets, de bomma op haar elektrische fiets, nonkel Freddy die zijn stalen ros nog eens uit de schuur tovert, …? Dat zijn de basisingrediënten voor een dagje uit.


Tel daar nog eens de talloze stopmogelijkheden bij (terrasjes, ijsjes, bankjes, ons eigenste zonneterras) en u weet dat er geslaagde hoofdschotel op tafel komt vandaag!


Want Réal Cycling, dat staat garant voor royaal genieten van het leven.