Gravelen doorheen Klein-Brabant – een impressie

Binnen een kleine 3 maand is het zover, de Clàsica Réal biedt zowel wegrenners als gravel -en MTB’ers de kans om zich uit te leven op de uitverkoren paden der Real’ers.

Onze routebouwer dook vandaag het veld in om zich ervan te verzekeren dat echt élke onverharde strook raak is. Toevallig had hij ook zijnen Kodak mee en maakte hij enkele kiekjes.

Zijn route? De extra lus gravel doorheen Klein-Brabant (enkel bij de 120km gravelrit).

Zijn oordeel? 10 op 10 en een kus van de juf!

Wie de 120km gravelrit kiest verwent zichzelf met het beste van 2 werelden. Eerst lekker afzien op de talloze klimmetjes regio Kobbegem, daarna een gezapige uitloper doorheen Klein-Brabant. En gezapig kan je het echt wel noemen, want in de laatste 50 kilometer is alles zo vlak als een biljartlaken.

Nog een voordeel aan deze bosrijke regio is dat de onverharde ondergrond (bijna) altijd in prima staat is. Of je nu over het grind van één van de talloze dreven scheurt, of gezwind de bochten van de aangeharde singletracks neemt, 1 ding is zeker, de snelheid zal erin zitten!

En zo hoort het te zijn naar ons gevoel. De hoofdbrok van een rit mag je lekker doen zweten, maar tijdens de terugrit rustig uitbollen met de wind in de zeilen, da’s goud waard.

Hieronder enkele plaatjes. Zin om meer te ontdekken? Schrijf je dan zeker in via deze link.

Volgende week op de planning: de baan op voor de Lindenberg en Boterberg (90 – 120km wegrit)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *